سرویس اشتراک ویدیو ام پی فور

برای افزودن به لیست علاقه مندی باید وارد حساب کاربری شوید.

ورود به حساب کاربری

بستن

بله خیر

ام پی فور را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

پخش بعد از 8

تیترامشب - بررسی دیدگاه های متفاوت درباره لایحه بر

1,291 بازدید8 سال پيش
  • می پسندم
  • اشتراک گذاری
  • افزودن به لیست پخش
  • گزارش تخلف
  • نشان گذاری
monazereh

monazerehکاربر monazereh

برنامه تیترامشب شبکه خبرکانال برنامه تیترامشب شبکه خبر

مصباحی مقدم: مجلس ناگزیر به تمدید یکسال دیگر برنامه پنجم است
نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هویت یک برنامه را ندارد. زیرا برنامه دارای فصولی است و دارای موادی که به یکی از جهات مهم ۵ سال آینده می پردازد. اما در احکام بصورت مبسوط است و شکل فصول ندارد. بنابراین مجلس ناگزیر است برنامه پنجم توسعه را یکسال دیگر تمدید کند.
تیتر امشب ششم دی 94 با حضور دکتر مصباحی مقدم و دکتر امیرباقری به بررسی دیدگاه های متفاوت درباره لایحه برنامه ششم توسعه پرداخت .
در این برنامه به این موضوع اشاره شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند لایحه برنامه ششم توسعه هویت یک برنامه را ندارد. زیرا برنامه دارای فصولی است و دارای موادی که به یکی از جهات مهم 5 سال آینده می پردازد. اما در احکام بصورت مبسوط است و شکل فصول ندارد. مجلس ناگزیر است برنامه پنجم توسعه را یکسال تمدید کند.
غللامرضا مصباحی مقدم نماینده مجلس با حضور در استودیو تیتر امشب با بیان اینکه ما بعد از انقلاب 5 برنامه داشته ایم، گفت: از مدتها قبل شنیده می شد که دولت در صدد تنظیم لایحه ششم توسعه است.
او تاکید کرد: تنظیم این برنامه قواعدی دارد که حاوی اهداف، الزامات، راهکارها و شاخص ها و همچنین مجموعه ای از قوانین است که دولت برای 5 سال می خواهد هدف گذاری انجام دهد که این برنامه قسمت کوچکی از چشم اهنداز کلان 20 ساله کشور است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد:زمان اعطای برنامه باید مرداد ماه می بود که مجلس بتواند برای بودجه 95 برنامه ریزی کند که این هدف محقق نشد. آنچه که دست ماست لایحه احکام مورد نیاز برنامه ششم توسعه است که روش است که این برنامه نیست. زیرا این احکام است نه برنامه، نرخ سرمایه گذاری و توسعه و تورم نرخ اشتغال، و بیکاری و در کل شاخصه های اقتصادی نامکشوف است.
مصباحی مقدم با بیان اینکه اسناد پشتیبان که دولت در برنامه ششم توسعه ارائه داده است گفت: برخی کمیسیون های مجلس قصد دارند که لایحه برنامه ششم توسعه را رد کنند، اما امیدواریم که دولت و مرکز پژوهش های مجلس بتوانند این لایحه را به برنامه تبدیل کنند.
در ادامه برنامه امیر باقری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه دولت یازدهم با چالش های زیادی روبرو بود گفت: دولت برای خروج از رکود، برجام را دنبال کرد تا اقتصاد کشور از رکود خارج شود.
باقری در این برنامه به تشریح سیاست های کلی دولت یازدهم برای تالیف و جمع بندی سیاست های اقتصادی کشور پرداخت و در باره دلایل ارائه آن به صورت لایحه توضیحاتی را ارائه کرد.
مصباحی مقدم نیز در ادامه افزود: آنچه له عنوان اسناد مطرح است، حاوی اطلاعاتی برای اطلاع مجلس اما کاربردی نیست و چون جنبه قانونی هم ندارد از طرف نمایندگان ملت نیز قابل بازخواست و پیگیری نیز نیست، اما آنچه به عنوان برنامه مطرح است این موضوع مهم است که برنامه دارای فصول مختلف است مثلا فصل اول فرهنگ، فصل دوم نفت و گاز و غیره، هر فصل دارای چند مواد است، ناگفته مشخص است که برای تنظیم برنامه تیمی از خبرگان باید کار کنند تا هیچ نکته نامکشوفی باقی نماند در حالی که احکام شامل این موارد نیست.
او تصریح کرد: بر فرض محال که حتی مجلس این احکام را هم تصویب کند، بودجه سال 95 بدون سند بالا دستی به مجلس ارائه خواهد شد، برنامه است که به رفتار نمایندگان مجلس جهت می دهد و ما در حال حاضر این جهت گیری را نداریم در نتیجه مجبوریم برنامه پنجم توسعه را برای یکسال دیگر تمدید کنیم.
او یادآور شد: یکی از نکات مبهم این لایحه این است که دولت اولویتهای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف را مشخص و تعیین نکرده است، بطور مثال ما سرمایه گذار خارجی نمی داند که الویت دولت در جذب سرمایه در بخش صنعت است یا مسکن، یا آب و فاضلاب و یا راه و شهرسازی، این در حالیست که برخی از صنایع نیازمند یک چشم انداز حداقل پنج ساله است مانند پتروشیمی، بدون این سند چشم انداز نمی توان درباره جذب سرمایه در بخش مهم تصمیم گیری کرد.
او در ادامه تاکید کرد: آنچه در اختیار مردم قرار می گیرد و لازم الاجراست تنها قانون است نه برنامه های پشتیبان زیرا آنها بیشتر جنبه مقاله ای دارند و قانون و ماده نیستند، لایحه ای که به قانون تبدیل نشود قابل بازخواست و پیگیری نیست، در این شرایط دولت در اجرای برنامه هایش به هیچ کسی پاسخگو نخواهد بود که این به صلاح مملکت نیست.
امیرباقری با اشاره به لایحه ارائه شده به مجلس تحت عنوان لایحه احکام برنامه ششم توسعه تاکید کرد: از نظر دولت آنچه به مجلس ارائه شده برنامه های پنج سال آینده دولت است زیرا نمی توان به آن احکام گفت از سوی دیگر کاری که دولت کرده مسبوق به سابقه است، زیرا مشابه این اتفاق در برنامه سوم توسعه هم افتاده بود و همراه سند کلی کتابچه و پشتیبانی نیز ارائه شد.
او ادامه داد: سوال ما از مجلس این است که آیا دولت باید تمام سیاستهایش را تک به تک به مجلس ارائه دهد یا به ارائه اصول کلی اکتفا کند؟ ما در برنامه پنجم اجازه انجام یک سری از کارها را از مجلس گرفته ایم آیا نیازی است که دوباره برای انجام همان کارها اجازه بگیریم؟ طبیعی است که جواب منفیست.
او تصریح کرد: ما در این لایحه احکام چالشها را مشخص کرده ایم، در این سند کاملا مشخص شده که اولویت های دولت چیست بطورمثال دولت بهتر است در چه عرصه ای اشتغال زایی کند، همه اینها تحت عنوان جداول کلان در این لایحه آمده و تقدیم مجلس شده است.

نمایش بیشتر
0 دیدگاه
0 دیدگاه ثبت نظرات بیش از حد مجاز است، چند دقیقه بعد ثبت کنید.
تصویر پیش فرض کاربر

اشتراک گذاری

  • کد ویدیو
  • واتس اپ
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • توییتر
  • لینکدین

کد ویدیو

copy

گزارش تخلف

متن گزارش:

ثبت

تکرار پخش