در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
monazerehکاربر monazereh
برنامه تیترامشب شبکه خبرکانال برنامه تیترامشب شبکه خبر
در برنامه تیتر امشب مشکلات زندان ها با حضور رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بررسی شد.
اصغر جهانگیر در ابتدا با گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت: سازمان زندان ها از نظر آموزشی، حمایتی و امنیتی یک سری فعالیت ها را در دستور کار خود دارد. وی افزود: از آنجایی که سالیانه بیش از 1400 نفر وارد زندان ها می شوند و بیش از نیمی از آنها معتاد هستند شرایطی باید فراهم شود تا بیماری های واگیر دار مثل اچ ای وی شناسایی شود تا بعد از آزادی کنترل شوند.
رئیس سازمان زندان ها گفت: انتظاری که از بخش های مختلف دولتی داریم این است که سازمان زندان ها را مورد حمایت بیشتر قرار دهند چراکه سازمان زندان ها مثل کشور کوچکی است که نیاز به بخش های بهداشتی، آموزشی، توانبخشی و غیره دارد.
وی افزود: در دوره های قبل قول هایی داده شد و در بخش هایی هم عمل شد در این دوره نیز وزیر بهداشت در بازدید از زندان ها قول هایی داده اند برای نظارت بیشتر.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه افزود: باید کمک های بیشتری ارائه شود تا همه کسانی که در زندان هستند در همه زمینه ها تحت پوشش قرار گیرند. مثلا در زمینه سم زدایی و استفاده از متادون باید همکاری های لازم صورت گیرد. در بحث حرفه آموزی نیز باید کسانی که در زندان تحت پوشش هستند تدابیر اندیشیده شود تا بعد از آزادی نیز برای اشتغال آنها کارهایی انجام شود.
وی گفت: نگاه مردم، قانونگذار و قضات باید به زندانی تغییر کند تا اگر کسی که تحت اصلاح تربیتی قرار میگیرد جامعه او را جذب کند . اگر کسی از جامعه ترد شد بازهم به جامعه ی بزهکاران برمی گردد پس باید فرصت دوباره به آن ها داده شود.
رئیس سازمان زندان ها افزود: اغلب وقتی یک زندانی آزاد می شود به خاطر سوء پیشینه حتی جواز کسب نمی تواند بگیرد، در استخدام نیز ممکن است مشکل داشته باشد و جامعه که او را ترد کند دوباره به سمت بزه بر می گردد.
وی درباره بازگشت 40 تا 44 درصد زندانیان که دوباره به زندان برمی گردند گفت: این امار بدون تحلیل است و دقیق نیست، اما از این منظر که 44 درصد زندانیان سابقه یکبار زندانی شدن دارند درست است. وقتی تفکیک شود رقم می شکند مثلا ، کسانی که هیچ توانمندسازی روی آنها انجام نمی شود و کسانی که برای توانمندسازی آنها برنامه ریزی می شود را بررسی کردیم که ببینیم چند درصد امکان بازگشت به زندان را دارند.
وی افزود: برای بازگشت شاخص تعریف شده ای داریم که اگر کسی طی دوسال بعد از آزادی به زندان بازگشت، اقدامات تربیتی زندان درست نبوده استف اما اگر کسی مثلا برای بار دیگر که به زندان بازگشته است بعلت تصادف بوده است و محکوم نباشد این را نمی توان بر اساس اقدامات تربیتی زندان قرار داد.
رئیس سازمان زندان ها گفت: کسانی را که توانمند سازی روی آن ها انجام نشده است را برای سه سال بررسی کردیم و مشخص شد که در سال 90 حدود 25 درصد ، در سال 91 ، حدود 18 درصد و در سال 91 حدود 13 درصد از آنها دوباره به زندان برگشتند.
وی درباره آموزش های زندان نیز گفت: آموزش های قرآن، عقیدتی، دینی و مهارت های زندگی را در زندان داریم که یک دوره شش ماهه است و محکومین در زندان این دوره ها را می گذرانند. اما کسانی که متهم هستند و دوره های زندان آنان کوتاه است مثلا دوره های 27 روزه دارند برنامه های توانمند سازی را برای آنها نداریم. اما توانمند سازی برای زندانیان بسیار اثر بخش بوده است.
رئیس سازرمان زندان های کشور درباره انتقال زندان اوین نیز گفت: در جلسه ای که با آقای قالیباف شهردار تهران داشتیم، قرار شد که کارشناسانی از زندان ها و شهرداری انتخاب شود و نیازها بررسی شود و در رفع آن تلاش شود تا در آینده شاهد انتقال این زندان باشیم و قرار است فضای زندان تبدیل به پارک شود.
وی افزود: البته بیش از ده سال است که قرار است زندان ها به بیرون شهرها برود، اعتبارات لازم داده نشده است و شرایط لازم فراهم نشده است.
رئیس سازمان زندان های کشور در پایان افزود: سازمان زندان ها یک واحد مظلوم است چون در زندان علاوه بر گذراندن دوره محکومیت زندانیان کادر واحدهای نظارت کارمندان، درمان و غیره نیز مشکلات زیادی دارند، لذا لازم است این گروه بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.