در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
monazerehکاربر monazereh
برنامه نبضکانال برنامه نبض
کارشناسان معتقدند با وجود عدم آماری دقیق در زمینه تولید تجهیزات پزشکی، کشورمان توانست با اتکا به توانمندی داخلی در دوران تحریمهای ظالمانه ۷۰ درصد نیاز داخل را تامین کند.
بخش تکمیل کننده نظام سلامت در کشورف تجهیزات پزشکی است، دکتر محمود بیگلری با اشاره به این موضوع در برنامه نبض گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که موجب موفقیت طرح تحول نظام سلامت در کشور شدتولیدات تجهیزات پزشکی توسط تولیدکنندگان داخلی بود.
مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درادامه گفت: یکی از اقدامات سازمان غذا و دارو کشف قیمتها در این عرصه بود تا جایی که بعد از کشف و تعیین قیمتها در بخش تجهیزات پزشکی، مردم توانستند تجهیزات مورد نیاز خود را با قیمتی بسیار پایین تر از قبل تهیه کنند که این امر برای ما بسیار مهم بود زیرا فشار کمتری را متوجه بیماران می کرد.
او تصریح کرد: پیش از این و در مدت چندسال برندهای خارجی با عدم وجود رقیبی جدی در زمینه تجهیزات پزشکی شروع به واردات محصولات داخلی خود کردند که ما تلاش کردیم تا برندها علمشان را در کنار محصولاتشان در اختیار ما بگذارند که این امر محقق شد.
بیگلری با اشاره به سهم اندک ایران در بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که عدد صادرات تجهیزات پزشکی کشورمان نسبت با سایر رقبای خارجی قابل توجه نیست و ما هنوز نتوانسته ایم به بازهای بین المللی ورود جدی و قابل توجهی داشته باشیم.
دکتر مجید روحی نیاسر دیگر مهمان برنامه با اشاره به عدم وجود آماری درست و دقیق در این عرصه افزود: متاسفانه آمار دقیقی در زمینه صادرات تجهیزات پزشکی وجود ندارد اما به جرات می توان ادعا کرد که در دوران تحریمها 70 درصد نیاز کشور را تولیدکنندگان داخلی در بخش خصوصی تامین می کردند که عدد قابل توجهی است.
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با ارائه درخواستی از دولتمردان اظهار کرد: ما از دولتمردان می خواهیم تا از بخش خصوصی حمایت جدی داشته باشد و کار بخش خصوصی را به همان بخش خصوصی واگذار کرده و برای کالاهای تولید در این بخش قیمتی تعیین نکنند و این کار را به خود ما واگذار کنند.
عبدالرضا یعقوب زاده دیگر کارشناس برنامه نبض با رد نظر دکتر بیگلردی درباره سهم اندک ایران در بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: صادرات در کشور با مشکلات پیچیده ای روبرو است تا جایی که تولیدکنندگان داخلی مجبور می شوند تا کالاهای تولیدی خود را به دبی صادر و از آنجا با برد دبی به بازارهای بین المللی صادر کنند که همین امر آمار صادرات کشور را غیرواقعی و مخدوش کرده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در ادامه افزود: ما در کشور پتانسیل های خوبی داریم زیرا عمده کسانی که در این رشته تحصیل می کنند رتبه های زیر هزار دانشگاه ها هستند، بنابراین ما در این زمینه با مشکلی روبرو نیستیم، تنها مشکل ما عدم اعتماد به این پتانسیلهاست که اگر جدی گرفته شوند می توانند کالاهایی بسیار ممتاز در این زمینه تولید کنند.