در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
monazerehکاربر monazereh
برنامه نبضکانال برنامه نبض
دکتر خسرو صادق نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار با حضور در برنامه نبض شبکه خبر، از قلیان به دلیل برداشت های غلطی که در مورد آن وجود دارد به عنوان یک خطر جدی برای افراد جامعه یاد کرد.
دکتر صادق نیت گفت: یکی از باورهای غلطی که درباره قلیان وجود دارد، در مورد تنباکوهای معطر استفاده شده در قلیان است که عده ای آن را کم ضرر و بی ضرر می دانند درحالی که باید توجه داشته باشیم که این تنباکوها به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در ترکیب آنها، اگر بیشتر از تنباکوهای سنتی ضرر نداشته باشند، کم ضرر تر نیستند.
وی همچنین با اشاره به استفاده از مواد روان گردان در برخی از تنباکوها گفت: بسیاری از مرم از این موارد آگاهی ندارند و با ناگاهی خود همچنان قلیان را به جمع خانوادگی خود می برند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار در مورد باورهای غلط درباره قلیان یادآور شد: باورهای غلط در مورد مخزن آب قلیان هم وجود دارد و عده ای بر این باورند که این آب دود حاصل از قلیان را تصفیه می کند در حالی که این آب هیچ نقشی در تصفیه دود ندارد و تنها آن را خنک می کند.
دکتر صادق نیت گفت: هر وعده مصرف قلیان ۵۰ تا ۱۰۰ برابر سیگار به افراد آسیب می زند و متاسفانه باورهای غلط در مورد آن موجب شده تا خانواده ها نسبت به آن بی تفاوت باشند.
وی با اشاره به دود دسته اول که خود فرد مصرف کننده را تحت تاثیر قرار می دهد عنوان کرد: دود دست دوم نیز نه همان اندازه برای اطرافیان زیان آور است و به آنهایی که از دخانیات استفاده نمی کنند و فقط در آن فضا قرار گرفته اند آسیب می زند.
وی همچنین به دود دست سوم اشاره کرد و یادآور شد: دود و دوده حاصل از مصرف دخانیات روی دیوار و زمین محل استعمال می نشیند و این دود دست سوم به خصوص برای کودکانی که نوپا هستند و مدام دست به زمین و دیوار می گیرند مضر است. زیرا مواد مضر از طریق پوست به بدن افراد منتقل می شوند.
دکتر صادق نیت اظهار امیدواری کرد تا بسته بندی توتون، تنباکو و سیگار، از حالت رنگی و جذاب به شکل ساده و آنچه در قانون آمده درآید تا جذابیت آن برای مصرف کننده کم شود.