در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
monazerehکاربر monazereh
برنامه نبضکانال برنامه نبض
موضوع پزشک خانواده از سال 84 مطرح شد که بنا به دلایلی این طرح نتوانست به وظایفی که داشت جامع عمل بپوشاند تا اینکه در سال 93 دوره این طرح اجرایی شد، اما پزشک خانواده چه وظایفی دارد و اهمیت آن در جامعه کجاست؟ دکتر عزت الله گلعلیزاده معاون پشتیبانی سازمان نظام پزشکی، دکتر محمدجواد کبیری مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران و دکتر ناصر کلانتری قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت چالشهای اجرای طرح پزشک خانوار را بررسی کردند.
دکتر عزت الله گلعلیزاده گفت: متاسفانه در کشور ما یک بیمار، یک پزشک ندارد بلکه تمام اطرافیان آنها از قبیل مادر، پدر، همسایه و غیره پزشک او هستند و این در حالی است که در سایر کشورهای دیگر برای جلوگیری از این پدیده برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع را در کشورشان اجرایی میکنند. در تمام کشورها بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ بیمار تحت پوشش یک پرشک خانواده قرار میگیرد اما این آمار در مناطق روستایی کشور ما بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ بیمار است.
معاون پشتیبانی سازمان نظام پزشکی افزود: زمانی که تعداد بیماران تحت پوشش کم باشد ارتباط بین بیمار و پزشک قویتر و در نتیجه اطمینان بین آنها بیشتر میشود و از طرفی پزشک با شناخت کامل بیمار را مورد معاینه و یا بررسی انجام میدهد.
او در ادامه خاطرنشان کرد:از سال 84 طرح اجرای پزشک خانواده کلید خورد و با رسیدگی هایی که از سوی دولت صورت گرفت پزشک خانواده ساماندهی شد، متاسفانه تا پیش از این هریک از وزرات بهداشت، سازمان بیمه کشور و حتی پزشکان خانواده تعاریف متفاوتی از پزشک خانواده داشتند، این در حالیست که برای نیل به اقتصاد مقاومتی در حوزه بهداشت و درمان پیاده سازی طرح پزشک خانواده یک باید است و تنها راه حل موجود است.
وی افزود: یکی از سیاستهای اجرایی پزشک خانواده کنترل اقلام دارویی و تعداد آزمایشهای تجویز شده است. یکی از مشکلات بیماران در نظام سلامت حجم بالای ام.آر.آی و سی تی اسکنهای تجویز شده توسط متخصصان و فوق تخصصها است که اکثر موارد جواب این بررسیها نرمال است. پزشکان ما باید سعی داشته باشند تا حد امکان با دریافت شرح حال از بیمار تشخیصهای افتراقی بکاهند و در نهایت اگر بین دو بیماری تردید داشتند باید آزمایشی را تجویز کند که شلیک به هدف باشد.
دکتر محمدجواد کبیری مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران دیگر مهمان برنامه گفت: مهمترین گام در سال ۹۵، تجمیع منابع مالی و همچنین توسعه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر و ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر خواهد بود.
او در ادامه افزود: حفاظت مالی از بیمه شدگان در برابر هزینه های سلامت، پوشش همگانی بیمه ای و ارتقاء کمی و کیفی خدمات سلامت و هخمچنین بهره مندی و برخورداری مردم از خدمات پایه سلامت سه رویکرد اصلی عملکرد بیمه سلامت ایران هستند.
او در ادامه گفت: تا پیش از سال 93 بیش از 1000 پزشک به دلیل نابسامانی در پرداختها از طرح پزشک خانواده خارج شدند اما در سال 93 با افزایش 460 درصدی درستمزد پزشکان خانوار اوضاع تغییر کرد بویژه زمانی که حقوق پزشکان از 20 هزار تومان به بیش از 91 هزار تومان افزایش یافت تا جایی که بیش از 2000 پزشک مجددا به این طرح پیوستند.
دکتر ناصر کلانتری قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت با ارائه تعریفی از پزشک خانوار گفت: پوشش همگانی سلامت جامعه هدف متعالی در طرح پزشک خانوار است، در یک کلام وظیفه پزشک خانوار 6 وظیفه مهم را برعهده دارد که عبارتند از ارتقاع سلامتی، پیشگری از بیماری، غربالگری، درمان و بازتوانی بیماران.
او تصریح کرد: پزشک خانوار کسی است که با رعایت این شش اصل به حفاظت از جامعه می پردازد و در تعالی ترین شکل نمی گذارد کسی که در حال حاضر تن درست است دیگر بیمار شود.
مشروح این گفتگو در ویدئو ذیل قابل مشاهده است: