در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
monazerehکاربر monazereh
برنامه نبضکانال برنامه نبض
اکبری با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در عرصه پزشکی در برنامه نبض ضمن ابزار عملکرد مثبت دولت گفت: با وجود این دولت یازدهم قرار بود که به بخش آموزش پزشکی توجه بیشتری کند و بودجه بیشتری را در اختیارش بگذارد که متاسفانه این امر محقق نشد.
رئیس انجمن آموزش پزشکی کشور ادامه داد: محل آموزش برای دانشجویان پزشکی بسیار مهم است زیرا دانشجو باید رفتار بیماران را از نزدیک ببیند و آن را به درستی مطالعه کند؛ در حالی که امروزه دانشجویان ما در جامعه نیستند و رفتار بیماران را نمی شناسند و در این حالت علم پزشکی نمی تواند در جامعه اثرگذار شود؛ دانشجویان باید زیر نظر اساتید مطالبی را بیاموزند که در سر کلاس نمی توانند بیاموزند.
او ادامه داد: محل آموزش، فضای بسیار مهمی است، درمانگاه هایی که 80 درصد درمانهایش را سرپایی انجام می دهد می توانند محل مناسبی برای آموزش دانشجویان پزشکی باشد؛ از سوی دیگر مولفه های آموزشی نیز باید اصلاح شود زیرا انتقال صحیح علم به دانشجویان خود هنر است در صورتی که در حال حاضر این امر به درستی صورت نمی گیرد؛ ما پزشکانی داریم که خوب طبابت می کنند اما نمی توانند خوب آموزش دهند و برعکس.
او تصریح کرد: ما باید برای آموزش هزینه کنیم تا زمانی که در این زمینه هزینه درستی صورت نگیرد عملا پیشرفتی هم در این عرصه صورت نمی گیرد.
دکتر خالقی نژاد دیگر مهمان برنامه گفت: استاید باید براساس چارت آموزشی در سر کلاس حضور داشته باشند مگر آنکه کمبود استاد را در آن دانشگاه شاهد باشیم، به هر تقدیر استاد در سر کلاس حاضر می شود اما در دسترس دانشجو نیست که باید اصلاح شود همانند طرح تحول نظام سلامت.
دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی ادامه داد: البته ذکر این نکته مهم است که این دانشجوست که باید به دنبال استاد باشد نه استاد؛ اگرچه باید در این زمینه نظارتهای جامع و کاملی صورت بگیرد.
او افزود: تکنولوژی آموزشی جزو برنامه های آموزش پزشکی است، ما برنامه های توانمندسازی را برای اساتید جوان در دستورکار داریم اگرچه حضور در آن کاملا اختیاری است.
او ادامه داد: همه بیمارستانها موظف هستند کارگاه های مهارت بالینی را تاسیس کنند تا دانشجویان جوان در این محیط؛ 120 مهارت پزشکی که آموخته اند را تمرین کنند، این کارگاه از این جهت حائز اهمیت است که پزشکان جوان در زمان حضور بر بالین بیمار؛ برای نخستین بار آن را تمرین نکنند؛ در اکثر دانشگاه ها تقویت این مهارتها در دستور کار است و حتی برخی از بیمارستان ها نیز به این مهارتها آموزی ها مجهز شده اند.
خالقی نژاد با ارائه توصیه ای به دانشجویان پزشکی تاکید کرد: انترنها باید برای کسب مهارت؛ طرح های رزیدنتی و کشیک های سخت را تجربه کنند تا برای کار و فعالیت آینده که لازمه کار پزشکی است آماده شود