در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
nouralzahraکاربر nouralzahra
nouralzahraکانال nouralzahra
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در این کارگاه تعداد زیادی از نوجوانان مشغول کارند، برخی در حال کسب مهارت کار با چوب و دورههای آموزشی نجاری و برخی دیگر هم مشغول کار حرفهای و تولید صنایع دستی.
کارگاه در مجاورت محل نگهداری نوجوانانی است که به علت بزهکاریهای مختلف، حالا باید مدتی را در کانون اصلاح و تربیت بمانند و پس از پایان محکومیت به آغوش خانواده برگردند.
نجاری و کار با چوب، مهارتی که کمک میکند این نوجوانان با امید بیشتری به زندگی ادامه دهند و البته فرصتی داشته باشند برای از نوساختن خودشان.
اول از همه به سراغ رضا رفتم نوجوانی که حالا ۱۶ ساله است و دوسالی میشود در کانون اصلاح و تربیت نگهداری میشود.
از او درباره مهارتی که یاد گرفته پرسیدم که با اشتیاق گفت: خلی نجاری را دوست دارم، یکسالی هست که در این کارگاه کار میکنم و میتوانم برای آینده از همین شغل استفاده کنم. در کنار درامد خوبی که دارد، مشتری هم دارد.
بعد از او با علی هم صحبت شدم که آنقدر در کار چوب ماهر شده که به سایر بچهها آموزش میدهد.
خیلی هنرمندانه و با دقت با دستگاههای برش کار میکند، او هم از این که توانسته دوران محکومیتش را در کانون اصلاح و تربیت مفید بگذراند، خوشحال است.
علی میگوید: همیشه فکر میکنم اگر همین کار را بلد بودم حتما خلاف نمیکردم که حالا دور از خانواده باشم.
بعد هم تاکید میکند: بیرون بروم حتما کارگاه میزنم که جوانان بیکار هم در کارگاهم کار کنند و به خلاف کشیده نشوند.
در کنار بچهها مربی سازمان فنی و حرفهای با دقت مشغول آموزش است.
آقای سیدجلیل الدین رفیعی حالا ۲۰ سالی میشود که مسئول آموزش نجاری است و اینجا هم مربی کانون اصلاح و تربیت.
خودش میگوید: این بچهها وقتی کار یاد میگیرند حالشان بهتر میشود. بعد از آموزش از آنها آزمون گرفته میشود و هرکسی قبول شود، گواهینامه بین المللی میگیرد و هر کجا نشان بدهد هیچ چیزی در آن نیامده که مثلا قبلا در کانون اصلاح و تربیت بوده است.
بعد از او به سراغی کارآفرینی که مواد اولیه تولید کار را به این کارگاه میآورد میروم، آقای مصطفی نصیر پور تولید کننده محصولهای چوبی.
او هم میگوید: ما در کنار آموزش به بچهها کمک میکنیم کار را خوب یاد بگیرند و وقتی کاری تولید میکنند ماهانه به آنها حقوق میدهیم که هم دلگرم شوند و هم بتوانند از محل درامد خودشان خواستههای مادی شان را تامین کنند.
در سراسر کشور حدود ۳۰ کانون اصلاح و تربیت مستقر شده است که اولویت اصلی مهارت آموزی به این نوجوانان است تا با رویکرد مثبت زندگی کنند.