در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
چقیورت یکی از روستاهای شهرستان فریدون شهر در استان اصفهان می باشد.جمعیت روستای چقیورت در سال ۱۳۸۵ تعداد۶۱۰ نفر بوده که از این تعداد ۲۶۶ نفر مرد و ۳۴۴ نفر زن بوده همچنین در روستا ۴۰۷ نفر باسواد بوده اند.
مولیانی، سعید. جایگاه گرجی ها در تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران. اصفهان: انتشارات یکتا، ۱۳۷۹.
رحیمی، ملک محمد. «گرجی های ایران». اصفهان:یکتا، ۱۳۷۹.
پس از حملهٔ کریم خان زند به گرجی های فریدون شهر، بخشی از ساکنان آن به روستاهای «سیبک»، «چقیورت» و «نهضت آباد» مهاجرت کردند.
و بنیادگذاران فریدون شهر، از اسرای گرجی تبار زمان شاه عباس اول هستند که توسط خود او از گرجستان به ایران تبعید شدند و به دستور او عده ای از جنگاوران آن ها جهت حفظ منطقهٔ فریدن و همچنین پایتخت (اصفهان) از حملات اقوام لر و کرد در فریدن ساکن شدند.از حدود 40سال پیش با مهاجرت بختیاری ها از منطقه پیشکوه موگوئی به این مناطق اکنون بختیاری ها حدود نیمی از ساکنان این روستا را تشکیل می دهند.
روستای چقیورت در فاصله تقریبی ۱۳ کیلومتری از مرکز شهرستان و در سمت غرب فریدون شهر قرار دارد. هنگام ورود گرجی ها به این روستا ترک ها در آن سکونت داشتند، وجود اسامی متعدد ترکی همچون اصلان داغ، سخ بولاق، قراداش، قراگل، آغلی دره، قوروچای، قوروشا وبولاغ و... دلیل این مدعاست. نام این روستا نیز میراثی از ترک های ساکن این روستاست. جمعیت این روستا تا ۳۰ سال پیش صددرصد گرجی بوده اما به دلیل مهاجرت مردم از نقاط دیگر، اکنون نزدیک به نیمی از جمعیت روستا را بختیاری های موگو ئی تبار تشکیل می دهند. مسعود میرزا ظل السلطان، فرزند ناصر الدین شاه در تاریخ مسعودی در وصف چقیورت چنین می نویسد: «ده بسیار خوبی است، گرجی نشین است، شکارهای عالم را شخص تصور می کند در اینجاست. ده، بیست کوه بسیار بزرگ دارد، پر آب و علف، کبک و کبک دری به عدد ریگ در آنجاست من در شیراز و هزار جریب و مازندران هم آنقدر کبک ندیده ام، خرس زیاد دارد...» پیرامون وجه تسمیه و علت نامگذاری چقیورت مطالب متعددی وجود دارد اما به یقین باید گفت کلمه چقیورت یک کلمه ترکی است.