در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
✅ مقاومت به انسولین چیست و چگونه بر بدن تاثیر میگذارد؟
✅ چگونه میتوانیم از مقاومت به انسولین پیشگیری کنیم؟
در این ویدیو مشاهده خواهید کرد :
مقاومت به انسولین :
با دریافت هر نوع ماده غذایی در بدن ما انسولین ترشح میشود. البته مواد کربوهیدراتی و شکر، میزان ترشح انسولین بیشتری نسبت به سایر مواد در بدن ایجاد میکنند. انسولین هورمونی کمککننده برای کنترل قند خون است.
وقتی که بهطور مداوم ریزهخواری داشته باشیم، هر زمان بعد از خوردن خوراکیها انسولین ترشح میشود. چون تعداد دفعات خوردن زیاد است، ترشح انسولین نیز در بدن بسیار بالا میرود و سلولها در مقابل حجم زیاد انسولین مقاوم میشوند. در این زمان سلولها اعلام میکنند که به این حجم زیاد انسولین نیاز ندارند و به همین دلیل انسولین جمعشده در بدن به وظیفه دیگر خود یعنی ذخیره چربی میپردازد، به خصوص در ناحیه میانی بدن.
علائم مقاومت به انسولین:
مقاومت به انسولین یک بیماری نیست ولی با وجود میزان بالای انسولین در بدن، یک سری علائم به وجود میآید: افزایش سایز ناحیه میانی، خوابآلودگی بعد از غذا خوردن، تمایل به مواد شیرین و کربوهیدرات، خستگی مداوم، ضعف، تمایل به یک ماده شیرین بلافاصله بعد از غذا خوردن، چربی خون بالا، خواب ناراحت، تشنگی، ادرار شبانه، تغییرات خلق و خو، و تحمل پایین نسبت به استرس.
اندازهگیری مقاومت به انسولین:
بایستی میزان قند خون ناشتا و اندازهگیری هورمون انسولین در حالت ناشتا سنجیده شود و سپس ایندکس مقاومت به انسولین توسط آزمایشگاه، پزشک، یا مشاور تغذیه شما به دست میآید. باید دقت داشته باشید که میتوان قند خون نرمال و همچنین انسولین نرمال داشت ولی با این حال نسبت آنها نشاندهنده مقاومت به انسولین باشد.
اگر عدد مقاومت به انسولین بین 1.9 تا 2.9 باشد، مقاومت به انسولین محسوب میشود و اگر بالای 2.9 باشد، در مرحله ورود به پیشدیابت است