در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
news_preesکاربر news_prees
news_preesکانال news_prees
چرت زدن غیرمنتظره برای انسانها نشان از خستگی دارد اما برای برخی از پنگوئنها چرت زدنهای چند ثانیهای به منزله خوابیدن محسوب میشود.
براساس یک مطالعه جدید که روز پنجشنبه در مجله «Science» منتشر شد، «پنگوئنهای ریشخطی»، بهطور میانگین روزانه بیش از ۱۰ هزار بار چرت میزنند که هر کدام حدود چهار ثانیه طول میکشد. این چرت زدنهای کوتاه به آنها این امکان را میدهد که تا بیش از ۱۱ ساعت در روز خواب داشته باشند.
به گفته نویسندگان این مطالعه، این گونه از پنگوئنها به دلیل نیاز به هوشیاری مداوم، چند هزار بار در روز به مدت چند ثانیه چرت میزنند.
این مطالعه نشان میدهد که برخلاف تصور قبلی، خوابیدن حتی اگر به صورت پیوسته نباشد، اما میزان آن در طول روز کافی باشد، میتواند برای برخی از گونهها همچنان مزایای خود را داشته باشد.
جمعیت پنگوئنهای ریش خطی (Pygoscelis antarcticus) نزدیک به ۸ میلیون جفت مولد تخمین زده شده است که عمدتاً در قطب جنوب و جزایر جنوب اقیانوس اطلس زندگی میکنند.
گفته میشود پنگوئنها در حالی که شریک زندگیشان برای یافتن غذا، کُلنی را ترک میکند، باید مراقب تخمها باشند و از آنها در برابر خطرات احتمالی مانند پرندگان شکارچی محافظت کنند. نرها و مادهها به نوبت جای خود را عوض میکنند و گاهی پنگوئنی که برای یافتن غذا میرود به مدت چند روز به خانه باز نمیگردد.
این تیم تحقیقاتی به رهبری پل آنتوان لیبورل از «مرکز تحقیقات علوم اعصاب لیون» در دسامبر ۲۰۱۹، الکترودهایی را روی ۱۴ پنگوئن در جزیره کینگ جورج کار گذاشتند.
آنها فعالیت الکتریکی مغز و عضلات گردن این حیوانات را ثبت کردند و از شتاب سنج و جیپیاس برای ثبت حرکات و مکان آنها استفاده شد.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد که پنگوئنها در حالت ایستاده یا درازکش برای جوجه کشی میخوابند. آنها همچنین دریافتند که این گونه از پنگوئنها به طور متوسط ۳.۹۱ ثانیه و بیش از ۱۰ هزار بار در روز به خواب میروند.
در بخش دیگری از این مطالعه آمده است که کسانی که در حاشیه گروه قرار داشتند، احتمالاً به دلیل سطح سر و صدای بالاتر و تماس فیزیکی با پنگوئنهای دیگر در مرکز کُلنی، بیشتر میخوابند.
محققان مستقیما نتوانستند کافی بودن یا نبودن خواب این موجودات را بررسی کنند اما از آنجایی که آنها قادر به تولید مثل و زندگی هستند، نتیجه گرفتند که این خوابهای چند ثانیهای در طول روز میتواند برای آنها کافی باشد.
از سوی دیگر خوابهای ناپیوسته برای سلامت انسان مضر است و میتواند بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را تسریع کند.
این دانشمندان میگویند: «آنچه در انسان غیرطبیعی است ممکن است در پرندگان و سایر حیوانات، حداقل در شرایط خاص، کاملاً طبیعی باشد.»