در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
news_preesکاربر news_prees
news_preesکانال news_prees
رونق دوبارهٔ شیلات شمال ژاپن به یمن سختکوشی مردم و کمکهای خارجی
زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ تاثیر ویرانگری بر ژاپن داشت، حالا که بیش از یک دهه از این رویداد گذشته ماهیگیران سواحل شمالی این کشور به یمن ارادهٔ آهنین خود درحال بازگشت به سابقاند.
ماساهیرو ایشیباشی، علاوه بر کسبوکار اجدادی ماهیگیری، ریاست تعاونی ماهیگیران جوان را در بندر سومای استان فوکوشیما برعهده دارد. او میگوید: «آب اینجا سرشار از املاح است، بنابراین ماهیهای مختلفی دارد که صیدشان آسان و سریع است و بههمین خاطر تازه و خوشمزهاند.»
موتور محرکه بندر سوما همواره ماهیگیری بوده و بازار شیلات، حالا پس از چند سالِ سخت، جان تازهای گرفته است. یکی از دلایل این رونق وفور نیروی جوان و باانگیزه است که در دیگر مناطق ژاپن نادر است.
علاقهٔ ژاپنیها به غذای دریایی باکیفیت نیز از دیگر دلایل رونق دوبارهٔ بازار شیلات فوکوشیماست. در حاشیهٔ بندر سوما نیز، مانند دیگر بنادر ژاپن، خوراکسرایی هست؛ جایی پر از لذایذ دریایی که بهشت ماهیدوستان بهشمار میرود و همواره شلوغ است.
ماساهیرو میگوید تخلیهٔ آب تصفیهشدهٔ مخازن نیروگاه هستهای فوکوشیما که بهار گذشته صورت گرفت تاثیر قابلتوجهی بر کار او نداشته و میافزاید: «ماهی فوکوشیما کاملاً بیخطر است و ما صادراتمان را بهشیوهٔ درست ادامه میدهیم.»
جزایر اوراتو در شمال بندر سوما خانهٔ صدف معروف میاگی است. در جریان سونامی سال ۲۰۱۱ بسیاری از بسترهای کشت و پرورش صدف خوراکی این جزایر نیز از میان رفته بود اما این بسترها اخیراً در حال احیا هستند.
هاروئو اوتسومی یکی از کسانی است که پرورشگاه صدفش در جریان سونامی تخریب شده بود اما او آن را احیا کرده و از نو مشغول کار خود شده است. هاروئو میگوید: «فرانسه و آمریکا و دیگرجاها کمکمان کردند. فرانسویها لطف ما را جبران کردند چون وقتی صنعت صدف در کشورشان رو به نابودی بود تخم صدفهایی که از اینجا فرستادیم نجاتشان داد.»
در جزایر اوراتو نیز درست مثل سوما سختکوشی افرادی نظیر هارو سبب شده صنعت صدف ژاپن دوباره رونق بگیرد.