سرویس اشتراک ویدیو ام پی فور

برای افزودن به لیست علاقه مندی باید وارد حساب کاربری شوید.

ورود به حساب کاربری

بستن

بله خیر

ام پی فور را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

پخش بعد از 8

اصول آموزش رانندگی حرفه ای جلسه 26

3,078 بازدید9 سال پيش
  • می پسندم
  • اشتراک گذاری
  • افزودن به لیست پخش
  • دانلود
  • گزارش تخلف
  • نشان گذاری
mashinbaz

mashinbazکاربر mashinbaz

mashinbazکانال mashinbaz

علت داغ کردن موتور خودرو(جوش آوردن موتور خودرو)
به همان اندازه که تب برای بدن می تواند خطرناک باشد و باعث تشنج و آسیب رساندن به مغز شود داغ کردن موتور هم می تواند باعث آسیب دیدن شدید موتور گردد که کمترین آن سوختن واشر سر سیلندر و بیشترینش یاتاقان زدن و شاتون زدن و جام کردن موتور و در نهایت سوختن موتور خودرو است بنابراین هر گونه بالا رفتن درجه حرارت موتور را باید جدی تلقی کرد و نسبت به رفع عیب آن سریعا اقدام کرد.
مهم ترین عوامل گرم کردن بیش از اندازه ی موتور و یا به اصطلاح عامیانه ی مردم "جوش آوردن موتور"وجود نقص فنی در سیستم خنک کننده ی موتور است که به شرح ذیل میباشد:
1- آب رادیاتور بخاطر نشت دادن کم شده باشد.
2- رادیاتور نیاز به هواگیری داشته باشد.
3- واتر پمپ خراب شده باشد.
4- رادیاتور سوراخ و یا گرفته باشد و توانایی خنک کنندگی نداشته باشد.
5- خرابی درب رادیاتور که باعث نشتی آب شود.
6- ترموستات خراب باشد و خوب عمل نکند.
7- پارگی شیلنگها و یا خورده گی اتصالات که باعث کم شدن آب رادیاتور شود.
8- پارگی تسمه ی دینام یا شل بودن آن
9- کثیف بودن شبکه ی رادیاتور و گرفتگی شیارهای آن
بهرحال باید این عیب ها شناسایی و برطرف شوند .
یکی تعریف می کرد که با خودرو در حال مسافرت بوده و بارها و بارها ماشین جوش آورده است و دست آخر هم معلوم شده است که بخاطر نشتی در اتصالات رادیاتور بوده که خودرو آب کم می کرده است و هوا می گرفته و جوش می آورده است!
هر گونه نشتی از سیستم خنک کننده و لوله های ارتباطی آن باید جدی گرفته شود و سریعاً رفع عیب شود .

برای این کار راننده ی هر خودرو باید اطلاعات فنی اولیه ای درباره ی اتومبیل داشته باشد و به روش های رفع عیب های متداول خودرو آگاه باشد.
در غیر این صورت بروز هرعیب جزیی می تواند برنامه های کار و زندگی او را با تاخیر مواجه کند. این آگاهی باعث می شود ایمنی خودرو افزایش یابد و اتومبیل بیشتر عمر کند و بهتر شما را به مقصد برساند. همه ی رانندگان خودرو با اصطلاح «جوش آوردن خودرو» آشنا هستند. در این نوشته می کوشم اطلاعات لازم پیرامون دلایل جوش آوردن خودرو و راهکارهای پیشگیرانه و اقدامات ایمنی لازم در مواقع اضطرار را در اختیارتان قرار دهم.
به طور کلی گرفتن بار زیاد از موتور خودرو به هر طریقی(مثلا به خاطر ترافیک سنگین،حرکت در سربالایی،روشن کردن کولر خودرو،اضافه بار خودرو و امثال آن) موجب افزایش دمای موتور و جوش آمدن خودرو می شود. رایج ترین علل و راه حل های جوش آوردن خودرو عبارتند از
1- پایین بودن سطح آب رادیاتور: سطح آب رادیاتور باید حداقل هفته ای یک بار بازدید شود. البته در سیستم خنک کننده ی خودرویی که مدار بسته و تحت فشار است، باید با توجه به مندرجات کتابچه ی راهنمای خودرو عمل شود و در صورت نیاز به اضافه کردن آب، حداقل نیم ساعت باید صبر کرد تا آب رادیاتور خنک شود.
2- کثیف بودن مدار رادیاتور: وجود املاح در آب معمولی و همچنین حرارت بالا سبب ایجاد رسوب در مدار رادیاتور می شود و این رسوبات باعث اختلال در گردش آب خواهد شد. در این راستا سازندگان خودرو اغلب توصیه می کنند که در سیستم خنک کننده از مواد افزودنی ضدزنگ رادیاتور استفاده شود. ضدیخ خاصیت ضدزنگ نیز دارد که ریختن آن در رادیاتور در تمام طول سال کاری مفید و مقرون به صرفه خواهد بود. البته بهتر است هر ۲ سال یکبار مدار داخلی رادیاتور شست وشو شود.
3- کثیف بودن شبکه ی رادیاتور و گرفتگی شیارهای آن: بر اثر عبور هوا در سرعت بالا به مرور زمان شبکه های رادیاتور از برگ، حشرات مرده و کاغذ پوشانده شده و باعث اختلال در گردش هوا در شبکه ها می شود و در نتیجه می تواند افزایش دما را به همراه داشته باشد. بنابراین توصیه می شود شبکه ها حداقل سالی یک بار با مایع حلال روغن و آب کاملا شست وشو داده و تمیز شوند و باید از تراشیدن با اجسام تیز یا برس سیمی خودداری کرد.
4- پارگی تسمه ی دینام یا شل بودنش: تسمه پروانه یا واترپمپ مهم ترین نقش را در چرخش آب دارند که اگر تسمه پاره شود و یا حتی شل بوده و روغنی گردد آب با سرعت لازم در شبکه خنک کننده نخواهد چرخید و در نتیجه موتور داغ می کند.
اگر مشاهده کردید که موتور خودرو آب کم می کند، فورا پمپ آب را بررسی کنید. در صورت مشاهده نشتی زیر پمپ آب، به احتمال قوی کاسه نمد داخل پمپ خراب است که در خودروهای جدید قابل تعمیر نیست و باید پمپ آب کامل تعویض شود.
5- اشکال در ترموستات: ترموستات در واقع یک شیر خودکار است که وقتی موتور سرد است مسیر جریان آب رادیاتور را بطور موقت می بندد وقتی موتور به دمای لازم رسید آن را باز می کند وجود ترموستات ضرورت دارد زمان باز کردن بستگی به درجه حرارت ترموستات دارد هر ترموستات در درجه حرارت معینی باز می شود که این عدد روی آن نوشته شده است و در بازار در ۲ نوع ۷۴ و ۸۲ درجه موجود است. اگر تروموستات درست عمل نکند باعث افزایش دمای موتور می شود که در این حالت باید ترموستات را تعویض کرد.
6- نشتی رادیاتور و اتصالات آن: استفاده از آب معمولی و نیز استفاده نکردن از ضد یخ(ضد جوش و ضد زنگ)باعث افزایش رسوب در رادیاتور و خوردگی آن می شود و نیز پارگی شلینگها و اتصالات و شل شدن بستها می تواند باعث نشت آب شود در نتیجه، سطح مایع خنک کننده کاهش می یابد و با افزایش دمای آب مواجه می شویم.
در این حالت، می توان با اضافه کردن نوعی ماده درزگیر به آب رادیاتور به طور موقت از نشتی آن جلوگیری کرد. پودرهایی برای این منظور در بازار وجود دارد ولی می توان در صورت ضررورت از زردچوبه که نوعی ماده درزگیر است نیز استفاده کرد. من خودم به هنگام نشتی و سوراخ شدن رادیاتور این کار را انجام دادم و نتیجه گرفتم.
عوامل کم اهمیت تر داغ کردن موتور:
نامیزانی دلکو،نامیزانی باد لاستیک،بار زیاد،استفاده طولانی از دنده های سنگین، سربالایی زیاد،نامیزانی سوپاپ ها،خرابی در رادیاتور،سفت بودن یا کار نکردن سوپاپ ها،سفت بودن چرخ ها،وزش باد مخالف،گیر کردن ترمز یکی از سیلندرهای چرخ، کثیفی بدنه موتور و ممانعت از تبادل حرارتی خوب،تنظیم نبودن سیستم جرقه و عمل نکردن فن اشاره کرد.
راه حل های پیشنهادی:
وقتی موتور جوش می آورد خطرناکترین کار این است که موتور را خاموش کرده و درب رادیاتور را باز کنید! چون به دلیل وجود بخار تحت فشار با دمای بسیار بالا امکان دارد که در اثر پاشیدن آب داغ، آسیب جدی به دست و صورت وارد شود و باعث سوختگی شدید دست و صورت شما شود. باید درب رادیاتور را با موتور روشن و نیز با احتیاط کامل باز کنید.
پس از جوش آوردن خودرو باید سریعا ماشین را متوقف کتید و بگذارید چند لحظه ای موتور در حالت درجا کارکند. اولین اقدام پس از متوقف کردن خودرو، ریختن آب روی بدنه رادیاتور، برای کاهش دمای آن است. البته باید توجه کرد که آب روی بدنه رادیاتور ریخته شود، نه روی موتور؛ زیرا ریختن آب روی موتور ممکن است موجب ترک خوردگی بدنه ی آن شود. پس از خنک کردن بدنه ی رادیاتور، لازم است حدود ۲۰۰ متر خودرو را حرکت داد تا برخورد جریان هوا با رادیاتور خیس موجب کاهش سریع تر دمای آن شود.
بعد با احتیاط باید درب رادیاتور را با دستمال نیم دور چرخاند تا در صورت وجود بخار داخل آن، به تدریج تخلیه شود. پس از آن می توان درب رادیاتور را کامل باز کرده و در صورت نیاز آب رادیاتور را اضافه کرد. باید توجه کنید که اگر در موقعیت اضطراری قرار دارید و آب مخصوص رادیاتور ندارید از آب معمولی هم می توانید استفاده کتید ولی بعداً باید همه ی آب را تعویض کرده و آن را با آب مقطر و ضدیخ به نسبت سه به یک پر کنید(یک قسمت ضد یخ و سه قسمت آب مقطر).

نمایش بیشتر
0 دیدگاه
0 دیدگاه ثبت نظرات بیش از حد مجاز است، چند دقیقه بعد ثبت کنید.
تصویر پیش فرض کاربر

اشتراک گذاری

  • کد ویدیو
  • واتس اپ
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • توییتر
  • لینکدین

کد ویدیو

copy

گزارش تخلف

متن گزارش:

ثبت

تکرار پخش