در ام پی فور عضو شوید برای ثبت دیدگاه، اشتراک کانال ها و ویدیوها.
این ربات که به صورت مکعبی مغناطیسی طراحی شده، با لرزش و ارتعاش حرکت میکند، اما برای انجام کارهای پیچیدهتر از حرکت، مانند غلتیدن، شناوری، خزیدن و یا حمل کردن اشیا، ربات Primer با قرارگیری در یک ورق پلاستیکی مخصوص که به وسیله حرارت به شکلهای دلخواه در میآید، از پوستههای خارجی طراحیشده برای انجام هر کدام از وظایف تعیینشده استفاده میکند؛ پس از اتمام کار هم پوسته خارجی با قرارگیری این ربات در آب از هسته جدا میشود.
در حال حاضر اسکلتهای Walk-bot، Wheel-bot، Boat-bot و Glider-bot برای ربات Primer توسعه یافتهاند که هرکدام به ترتیب امکان راه رفتن، حرکت سریع، شناور شدن به همراه حمل بارهای سنگین و پرواز را برای این محصول فراهم میکنند.
دانشمندان ام آی تی ادعا میکنند که ربات ساختهشده توانایی پوشیدن بیشتر از یک مورد از این اسکلتها را هم دارد؛ به عنوان مثال با ترکیب پوسته مخصوص راه رفتن با پوسته شناور شدن، ربات Primer قابلیت حرکت در خشکی و آب را با حمل بارهایی به مراتب سنگینتر از وزنش، پیدا میکند.
با اینکه ایده تیم راس و میاشیتا قبلا هم به ذهن دانشمندان خطور کرده بود، عملی کردن چنین رباتی با قابلیتهایی در سطح ربات Primer تاکنون ممکن نبوده است. محققان این تیم که طرح ارائهشده را بر اساس کارهای پیشین توسعه دادهاند، معتقدند که یکی از بهترین کاربردهای رباتهای چندکاره، استفاده در اکتشافات فضایی و انجام کارهای مختلف با هزینه کمتر و تجهیزات محدودتر است. به علاوه، ساخت هر کدام از این پوستهها هم در کمترین زمان ممکن قابل انجام است.
تیم ربات Primer در حال حاضر بر روی گسترش تواناییهای اختراع خود برای حرکت بهتر در آب، جابهجایی در شن و همچنین استتار تمرکز کردهاند. از طرف دیگر این امکان وجود دارد که با به اشتراک گزاری طرح توسعهیافته، متخصصان کار با پرینترهای سه بعدی هم به پیشرفت این ربات کمک کنند.
راس در این رابطه میگوید که با افزایش استفاده از رباتها در زندگی روزمره، کاربران ترجیح میدهند که کارهای مختلف خود را بر عهده یک ربات بگذارند و از صرف هزینه برای خرید تجهیزات مجزا و متعدد، خودداری کنند.
مقاله مربوط به ربات Primer در ژورنال “Science Robotics” به چاپ رسیده است.